Interview

Fikse kritiek op Roda JC: 'Ongelooflijk, lekker ambitieus signaal geeft zo'n club daarmee af'

28 april 2020 07:51 Aangepast: 28 april 2020 08:25
Beeld © Pro Shots

Bij zowel De Graafschap als bij SC Cambuur zijn de druiven enorm zuur. De clubs stonden op het punt van promotie naar de eredivisie, maar door de beslissing van de KNVB blijven zij alsnog in de Eerste Divisie. "Onbegrijpelijk."

Dat zegt De Graafschap-aanvaller Ralf Seuntjes tegenover het AD. "Er moet iets achter zitten. Wat? Geen idee. Wat voor mij vaststaat is dat er genoeg argumenten aan te voeren zijn waarom Cambuur en De Graafschap horen te promoveren."

De aanvaller begrijpt helemaal niest van de beslissingen die in Zeist zijn genomen. "De KNVB heeft de laatste maanden opgeroepen tot meer solidariteit tussen de clubs. Die solidariteit hebben ze zelf in één klap afgebroken met het creëren van een stemming."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'KNVB weigerde 'kraakhelder' plan van Ajax door te voeren'

Ook collega-club Roda JC hoeft op geen goed woord van Seuntjens te rekenen. De Limburgers stemden als één van de weinige clubs uit de Eerste Divisie tegen promotie van De Graafschap en Cambuur. 

"Ik vind dat ongelooflijk. Lekker ambitieus signaal geeft zo'n club daarmee af naar zijn eigen fans en sponsoren! Zo van: als wij bovenaan hadden gestaan, waren we het liefst ook in de eerste divisie gebleven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'De Graafschap neemt samen met Cambuur juridische stappen tegen KNVB'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore