Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Advocaat Visser: FC Utrecht heeft zeker kans in zaak tegen KNVB

25 april 2020 14:11 Aangepast: 25 april 2020 15:03
Sean Klaiber van FC Utrecht, de club laat het er niet bij zitten Beeld © ProShots

Advocaat Christian Visser sluit niet uit dat de voorzieningenrechter FC Utrecht in het gelijk stelt in de zaak die de eredivisionist tegen de KNVB gaat aanspannen. "De rechter zal kijken of er in strijd met de reglementen is gehandeld", zegt hij. "En of het een redelijk besluit was. En dat is nog maar de vraag."

FC Utrecht grijpt op twee fronten naast een Europees ticket in een seizoen dat vanwege de uitbraak van het coronavirus niet meer wordt uitgespeeld. Er komt geen bekerfinale tegen Feyenoord. FC Utrecht staat op de ranglijst van de eredivisie drie punten achter op Willem II, maar heeft een duel minder gespeeld en een beter doelsaldo dan de nummer vijf uit Tilburg, die wel Europa in mag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Seumeren woedend: 'KNVB is verschrikkelijk amateuristisch'

Bekerfinale

"Vooral met die bekerfinale hebben ze een kans", zegt Visser. "De KNVB beëindigt het bekertoernooi en geeft het bijbehorende ticket zomaar aan de nummer drie van de ranglijst. Dat is pikant genoeg Feyenoord, die andere bekerfinalist. De KNVB kijkt met de verdeling van de Europese tickets naar de ranglijst. Dat doen ze ook met de verdeling van de televisiegelden. Maar dat de bekerfinale bij een stand van 0-0 moet beginnen, dat telt kennelijk niet. Die bekercompetitie schrappen ze zomaar even."

Visser behandelt veel voetbalgerelateerde zaken en twittert onder de naam 'voetbaladvocaat.' Hij vindt het tweede punt van FC Utrecht minder sterk. "FC Utrecht passeert Willem II op de ranglijst als het de inhaalwedstrijd tegen Ajax wint. Maar de rechter zal ook zien dat Willem II nu een beter puntengemiddelde heeft. Maar het speelt toch mee. Dit komt nog bovenop dat hele verhaal met de bekerfinale."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Utrecht-eigenaar Van Seumeren wil bekerfinale na 1 september

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore