Nieuws

Aanvoerder Cambuur woedend: ‘Ik hoop dat de club het hier niet bij laat zitten’

24 april 2020 19:28 Aangepast: 24 april 2020 21:36
Beeld © Getty Images

Bij SC Cambuur begrijpen ze niets van het besluit van de KNVB. De club uit Leeuwarden stond elf punten voor op nummer drie FC Volendam maar speelt volgend seizoen alsnog in de Keuken Kampioen Divisie.

Aanvoerder Erik Schouten vertelt in gesprek met VTBL dat hij met zijn hoofd niet bij de beslissing van de voetbalbond kan. "Op dit moment overheerst natuurlijk ongeloof en boosheid. Je houdt natuurlijk overal rekening mee, maar dit zag ik niet aankomen."

Vertrouwen

Schouten had in eerste instantie nog vertrouwen in een goede afloop. "Donderdag hoor je dat de UEFA de ranglijsten handhaaft voor de plekken voor Europees voetbal, dan lijkt het mij logisch dat je dat onderin ook doet. Als de UEFA zegt dat het seizoen telt en je niet het hele jaar voor niets hebt gevoetbald, denk je dat ze dat ook in Nederland zeggen."

Stemmen

De verdediger noemt het besluit van de KNVB om te stemmen laf. "Ze schuiven zo het probleem naar de clubs en dat kan niet. Door te stemmen lag ons lot in de handen van andere clubs. Dan tellen de sportieve prestaties niet meer, maar wie je het het meest gunt. Eerst heb je niet de ballen om zelf de beslissing te nemen maar vervolgens doe je niets met de uitslag van de stemmen. Dat vind ik heel raar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KNVB: ADO en RKC blijven in eredivisie

Vervolg

Schouten hoopt dat dat SC Cambuur het niet bij de beslissing van de voetbalbond laat zitten. "Ik hoop dat de club nog stappen gaat ondernemen. Dit seizoen kan je niet zomaar voorbij laten gaan, en al helemaal niet met het grote verschil in punten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore