Voetbal

KNVB wil koste wat kost slechts achttien teams in Eredivisie

24 april 2020 07:52 Aangepast: 24 april 2020 12:37
ADO-RKC, eerder dit seizoen Beeld © Getty Images

De KNVB neemt vandaag een besluit over de consequenties die het stilleggen van de competitie heeft. Wie krijgen de Europese tickets en wie spelen volgend seizoen in de Eredivisie? De bond wil in ieder geval het aantal van 18 clubs behouden.

Dat staat in een brief van de KNVB. Of Cambuur en De Graafschap zullen promoveren of ADO Den Haag en RKC behouden blijven voor de Eredivisie, legt de KNVB naar verluidt in de handen van de andere clubs uit de Eredivisie. Eerder werd bekend dat de top vier een voorkeur heeft voor het behouden van ADO en RKC. De uiteindelijke beslissing ligt bij de KNVB-directeuren Eric Gudde en Jean Paul Decossaux

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KNVB neemt vandaag besluit: volgend seizoen 20 clubs in Eredivisie?

Juiste beslissing

"Man, dit is zó spannend", zegt De Graafschap-spits Ralf Seuntjes tegenover het AD. "Die onzekerheid vreet zoveel energie dat ik tot niets anders in staat ben. Dat machteloze gevoel gaat door merg en been. Ik vertrouw erop dat de KNVB het enige juiste beslist: dat we promoveren."

"We staan voor de spannendste finale die we nooit zullen spelen", vult Cambuur-coach Henk de Jong aan. "Als je normaal redeneert, kan het niet anders dan dat Cambuur promoveert. Maar ik geef eerlijk toe: ik schiet ’s nachts geregeld wakker. Je wilt het zwart op wit, hè."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore