Voetbal

Van Persie pakte zijn zoon aan: 'Je klinkt als een loser, alsof je verloren hebt'

23 april 2020 14:53 Aangepast: 23 april 2020 15:11
Beeld © IG: shaqueelvanpersie

Begin maart werd Robin van Persie door Feyenoord-trainer Dick Advocaat gevraagd om de nieuwe spitsentrainer van de Rotterdammers te worden. De oud-spits die bijna een jaar geleden stopte met voetballen besloot om akkoord te gaan. Ook thuis is Van Persie bezig met coachen, zo helpt hij zijn zoon Shaqueel met meerdere dingen.

De 102-voudig international blikte terug op een gesprek die hij onlangs voerde met zijn zoon. "Dus mijn zoon speelt bij Feyenoord en hij moest tegen Ajax Onder-14. Hij zat op de bank, hij speelde niet. Op de terugweg in de auto was hij wat chagrijnig, een beetje teleurgesteld. Hij klaagde een beetje over de anderen, over de trainer, etc. Toen zei ik tegen hem: ‘Maar Shaqueel, je klinkt als een loser. Als je op deze manier blijft praten, klinkt het alsof je verloren hebt. Je geeft hem de schuld, je geeft haar de schuld, je geeft dat de schuld, je geeft alles de schuld. Maar ik hoor je niets over jezelf zeggen", vertelt Van Persie bij High Performance

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Van Persie doet boekje open over keihard eindgesprek met Van Gaal

Toen ging Van Persie verder over wat zijn zoon anders zou moeten doen. "Winnaars pakken zelf de controle en zoeken de fout bij zichzelf en kijken wat ze kunnen verbeteren. Dat is wat je zou moeten denken. Je moet jezelf de vraag stellen of je een loser bent, of een winnaar. Ik zei tegen hem: 'Mij maakt het niet uit. Ik ben je vader. Mijn enige taak, en de enige taak van je moeder, is om ervoor te zorgen dat je op je twintigste een goede jongen bent en dat je klaar bent voor het leven. Je weet dat je fouten mag maken, je mag doen wat je wil. Ik zal evenveel van je blijven houden.’"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Van Persie geniet van kinderen die doelpunt naspelen: 'Zie jij het verschil?'

Twee dagen later na dit gesprek tussen Van Persie en zijn zoon, bezocht hij de training van Shaqueel. "Mijn vrouw vroeg: ‘Waar ga je naartoe?’ En ik reageerde: ‘Ik wil deze training zien.’ Dus ik zat daar, het was koud, ik had een capuchon op. Ik zit te kijken en ik zie een tijger aan het trainen, rennen, werken. En ik dacht: ‘Oké, oké.’ Hij had door dat die het zelf moest gaan oppakken. Hij is dertien jaar oud.”

 

Bekijk het korte interview in de onderstaande video. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore