Eredivisie ten einde

KNVB wil competities niet uitspelen

21 april 2020 20:50 Aangepast: 21 april 2020 23:43
Orkun Kokcü van Feyenoord in duel met Mohamed Ihattaren van PSV Beeld © Pro Shots / Thomas Bakker

Tot 1 september mag er niet gevoetbald worden, ook niet zonder publiek. De KNVB wil daarom de profcompetities 2019/20 niet verder uitspelen. Dat meldt de voetbalbond dinsdagavond.

"Op basis van het besluit vandaag van de regering, treedt de KNVB in overleg met UEFA, waarna het besluit wordt genomen." Dat besluit wordt aanstaande vrijdag genomen, maar de KNVB loopt met haar wens dus al op het overleg vooruit.

'Goed signaal'

De bond is wel blij dat het kabinet sporten voor de jeugd wel weer toestaat. "Het is een goed signaal dat onze jongste jeugd, onder voorwaarden, straks weer kan trainen en spelen."

Kinderen tot en met 12 jaar mogen vanaf 28 april weer sporten in verenigingsverband. Tot en met 18 jaar mag de jeugd ook samen sporten, maar zij moeten zich wel aan de anderhalve meter-regel houden.

Over het volgende voetbalseizoen zegt de KNVB nog niet écht iets. De bond meldt wel dat ze met de overheid, clubs, belangenorganisaties en experts in gesprek blijven hoe ze 'voetbal in de verdere toekomst kunnen organiseren en coronaproof kunnen maken'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Klein deel ouders houdt kinderen thuis als basisscholen weer opengaan

De KNVB sluit op hoopvolle toon af: "Samen gaan we verder, jong en oud, voetballers, scheidsrechters, trainers, iedereen betrokken bij het voetbal, om straks, wanneer het door RIVM en overheid weer veilig wordt geacht, onze ere- en eerste divisie weer de vertrouwde, stabiele plaats te geven in onze samenleving."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore