Voetbal

Geen betaald voetbal tot 1 september: competitie afmaken lijkt onmogelijk

21 april 2020 16:51 Aangepast: 21 april 2020 19:19
Beeld © Getty Images

Het betaald voetbal in Nederland lijkt het uitspelen van de competities wel te kunnen vergeten. Premier Rutte maakte vanavond bekend dat evenementen tot en met 1 september verboden blijven en benoemde ook specifiek het betaalde voetbal.

Omdat ook voetballen zonder publiek als evenement aangeduid kan worden en samen sporten voor mensen boven de 12 verboden blijft, lijkt een herstart van de Eredivisie er voorlopig niet in te zitten. Het kabinet zou voor voetballen zonder publiek een uitzondering kunnen maken zoals in andere landen, maar er zijn geen signalen dat dit op korte termijn gaat gebeuren. 

Overigens mogen sporters tussen de 12 en 18 jaar ook weer sporten, maar dan met anderhalve meter afstand tot elkaar. Of jeugdteams van de betaald voetbalclubs nu weer gaan beginnen is nog niet bekend. Ook is het nog niet duidelijk of profvoetballers onder de regeling voor topsporters gaan vallen. Mogelijk wordt er voor topsporters een uitzondering gemaakt, maar ze mogen dan alleen individueel trainen. 

UEFA

Donderdag zit de UEFA weer met clubs om tafel. Dan moet blijken of alle Europese landen een lijn kunnen trekken. De Europese voetbalbond gaf deze week aan dat 3 augustus geen keiharde einddatum is om de competities te beëindigen, maar wanneer dan wel is nog niet duidelijk. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kabinet: basisscholen op 11 mei open, meeste andere maatregelen met drie weken verlengd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore