Voetbal

Midtjylland met briljante oplossing voor spelen zonder publiek: 'Drive-in-voetbal'

18 april 2020 16:13 Aangepast: 18 april 2020 17:42

De kans is groot dat bij een eventuele hervatting van de voetbalcompetities er gespeeld zal worden zonder publiek. De Deense club FC Midtjylland heeft daarvoor een geweldige oplossing bedacht, namelijk: 'drive-in-voetbal.'

FC Midtjylland staat op dit moment bovenaan, twaalf punten boven de nummer twee FC Kopenhagen in de Superliga. De kans is dus groot dat Midtjylland haar derde landstitel in de clubgeschiedenis gaat pakken. Als het aan de club ligt, moeten de fans daar hoe dan ook bij zijn.

'Drive-in-voetbal'

"We hebben als doel gesteld om de beste stadionervaring te creëren", meldt de club via de website. Midtjylland overlegt de komende tijd met de gemeente Herning en de politie om alles in goede banen te kunnen leiden. Midtjylland heeft het volgende bedacht:

- Er zullen grote schermen worden opgehangen op de parkeerterreinen rond de MCH Arena - De rituelen rondom de wedstrijden in het stadion blijven: hymne voor de wedstrijd  - Naast de beelden van de wedstrijd, is er ook een live verslag via de radio  

Bij de eerste wedstrijd is er plek voor ongeveer 2000 auto's. "Details van het evenement zullen volgen wanneer er een definitief plan is voor de afwikkeling van de resterende 3F Super League-wedstrijden."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore