Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Janssen geniet in Mexico: 'Is beter dan de eredivisie'

17 april 2020 17:27 Aangepast: 17 april 2020 19:02
Beeld © Getty Images

Vincent Janssen tekende in juli 2019 een vijfjarig contract bij het Mexicaanse Monterrey. In zijn eerste seizoen werd hij voor het eerst in zijn leven landskampioen door in de finale van de play-offs Club América te verslaan.

In een uitgebreid interview met VTBL zegt Janssen gelukkig te zijn in Mexico. “Ik heb het goed naar mijn zin in Mexico. Ik heb al veel mooie ervaringen mogen meemaken de afgelopen tijd. Afgelopen december zijn we kampioen geworden van Mexico. Het was mijn eerste kampioenschap, en om dat dan in Mexico te worden na vijf maanden was wel iets speciaals.”

‘Beter dan de eredivisie’

“De Mexicaanse competitie is erg goed en het niveau ligt gewoon heel erg hoog. Het is beter dan de eredivisie. Dat is mijn mening. Je hebt hier heel veel internationals die uit deze regio komen van de wereld. Er zijn twee spelers die uit Europa komen, waarvan ik er een ben.”

In de Mexicaanse competitie wordt volgens Janssen totaal ander voetbal gespeeld. “Het is gewoon een hele andere manier van voetballen en kwalitatief is het zeker niet slecht. Als je bij ons in het team kijkt zie je dat we spelers van het nationale elftal van Mexico, Colombia of Argentinië hebben. Er is heel veel kwaliteit, maar het is een andere manier van voetballen.”

“Het is niet altijd het voetbal wat wij uit Nederland gewend zijn”, legt Janssen uit. “Er zijn hier heel veel fysiek sterke spelers, dus er wordt fysiek gespeeld. Het spel gaat hier sneller op en neer, maar en komen wel ruimtes.”

Belangrijk geweest

Het afgelopen half jaar was een goede periode voor de 17-voudig international van Oranje. “Ik heb mijn steentje bij kunnen dragen en ik was best belangrijk voor het team, ook in de play-offs. Het was heel fijn om dat weer te voelen. Ik heb 11 doelpunten gescoord in een half seizoen.”

Na de periode bij Tottenham voelt Janssen zich weer belangrijk, en dat is volgens hem wel fijn om mee te maken. “Het was Bij Tottenham niet de periode waarop ik hoopte. Als 22-jarige jongen van AZ was dit een geweldige stap, maar ik heb daar niet de minuten gemaakt die ik had verwacht. Ook heb ik mijn niveau daar niet gehaald. Uiteindelijk wil je weer lekker spelen, voetballer zijn en gewaardeerd worden.”

Janssen voelde zich voor zijn overstap naar Monterrey een tijdje geen voetballer meer. “Het eerste jaar bij Tottenham heb ik nog wel 40 wedstrijden gespeeld, maar een heleboel als invaller. In het tweede jaar bij Fenerbahçe raakte ik geblesseerd en in mijn laatste jaar bij Tottenham stond ik het hele seizoen met een blessure langs de kant.”

Bekijk het hele interview met Vincent Janssen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore