Voetbal

'Als Memphis een sieraad bij ons bestelt, gaat dat over de 100.000 dollar heen'

16 april 2020 16:05 Aangepast: 16 april 2020 17:40
Beeld © https://www.icebox.com/gallery/celebrity_visits

Juwelier Zahir Jooma verkoopt sieraden aan internationale supersterren en ook Nederlandse topvoetballers plaatsen vaak een bestelling. Dankzij Memphis Depay kwam Zahir in contact met meerdere voetballers.

De juwelier had in eerste instantie geen idee wie Depay was, omdat het voetbal in Amerika niet zo groot is als in Europa. "We hadden geen idee wie hij was, maar door hoe hij zichzelf presenteerde, dachten we wel meteen dat hij heel belangrijk moest zijn", zegt hij in gesprek met VICE Sports. Later kwam Jooma erachter dat het de aanvaller van Olympique Lyon was, omdat Depay maar bleef kopen. "Ik ben vereerd om zijn juwelier te zijn, maar Memphis heeft een unieke smaak en een bijzondere visie. Eigenlijk is Memphis een kunstwerk op zich."

Bedragen

Inmiddels is Depay al een lange tijd vaste klant bij Jooma en heeft de Oranje international zijn collectie aardig uitgebouwd. "Ik vind het niet netjes om specifieke bedragen per artikel te noemen. Maar als Memphis een een enkel sieraad bij ons bestelt, gaat dat vaak wel over de honderdduizend dollar heen. Hij koopt alleen het beste van het beste; spullen die hij zijn hele leven kan blijven dragen."

Jooma heeft dankzij Depay ook contacten kunnen leggen met andere voetballers, waaronder Quincy Promes en Hakim Ziyech. "Quincy bleef in het begin maar bestellingen doen via WhatsApp. Memphis en Quincy kwamen later een keer naar de winkel in Atlanta en lieten me FaceTimen met Georginio Wijnaldum. Zo ontstond er een domino-effect", aldus Jooma die nu meerdere klanten heeft bij Liverpool en uit Nederland. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Brabantse jongens verkopen kleding aan internationale topspelers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore