Throwback

RTL 7 zendt UEFA Cup-finale Feyenoord uit 2002 vanavond uit

06 mei 2020 12:03 Aangepast: 07 mei 2020 08:17
Beeld © Pro Shots

In tijden van de coronacrisis is het voor voetballiefhebbers vooral terugblikken op historische wedstrijden uit het verleden. RTL 7 helpt je door de crisis heen. Vanavond, op donderdag 7 mei, wordt de UEFA Cup-finale tussen Feyenoord en Borussia Dortmund namelijk in zijn geheel uitgezonden.

Op 8 mei is het precies achttien jaar geleden dat Feyenoord als laatste Nederlandse club een Europese prijs wist te pakken. Een gedenkwaardige dag dus. Weet jij nog wat er allemaal tijdens de wedstrijd gebeurde? Speelde Feyenoord goed? Wat was de opstelling? We gaan er allemaal achterkomen, maar één ding weten we zeker: De Kuip zal gaan trillen op haar grondvesten.

Bij RTL 7 beleef je deze heerlijke avond helemaal opnieuw. Het voetbalfeest van dit glorieuze Feyenoord begint om 20.30 uur.

Het commentaar bij de wedstrijd wordt live gegeven door Koert Westerman. Dit omdat de rechten destijds niet bij RTL lagen. Ook voor hem wordt het een bijzondere ervaring. "Dat wordt heel merkwaardig, het raarste commentaar ooit. Want iedereen weet wat er gaat komen, maar je wilt toch spanning opbouwen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore