Transfer

Dankbare Sierhuis stuurde bloemetje naar Overmars en Fledderus

14 april 2020 19:15 Aangepast: 14 april 2020 20:12
Beeld © Pro Shots / Erik Pasman

Kaj Sierhuis maakte afgelopen winter een transfer naar Stade Reims. De overstap ging wel moeizaam, omdat de Nederlander werd verhuurd door Ajax aan FC Groningen.

Na meerdere moeizame gesprekken tussen Ajax en Groningen, kon Sierhuis uiteindelijk zijn gewenste transfer maken. "De overstap was heel chaotisch hoe dat is gegaan. Ik ben heel blij dat het gelukt is", zegt de aanvaller in gesprek met VTBL. "Ik heb daar wel veel van meegekregen, want ik zat daar steeds tussenin. Ik had contact met Mark-Jan Fledderus (technisch directeur FC Groningen) en mijn zaakwaarnemer, die contact had met beide clubs. Ik heb zelf ook nog met Fledderus gesproken en dat waren wel concrete gesprekken over wat ik graag wilde."

Stade Reims nam de aanvaller uiteindelijk op de laatste dag van de transferperiode over voor ruim vier miljoen euro. De 21-jarige aanvaller was blij dat alle betrokken partijen er uiteindelijk zijn uitgekomen. "We hebben ze ook bedankt met een bloemetje. Het is belangrijk dat je het in goed overleg kan doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Sierhuis in shock na plotselinge dood clubarts

Uitdaging

Sierhuis is blij met een nieuwe stap in zijn loopbaan. "De Ligue 1 is een grote competitie wereldwijd en het plaatje wat ze schetsten zag ik wel zitten. Ook sportief gezien trok het mij aan. Een zware en pittige competitie, waar je als jonge jongen heel veel kan leren."

"Het eerste kwartier wat ik speelde was tegen Nice, tegen Dante (voormalig Bayern München-speler). Dat is een van de beste verdedigers ter wereld bijna. En als je daar je mannetje tegen moet staan, ga je wel veel leren. Plus het is weer een stapje hogerop in mijn carrière."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore