coronacrisis

Van der Meijde: 'Als fan zeg ik: seizoen afmaken'

13 april 2020 12:24
Beeld © ANP/MMP

Normaal blikt VTBL na het voetbalweekend in een 'top en flop' terug. Maar dat is lastig in de onzekere coronatijden. Hoe komen onze analisten deze periode door? Andy van der Meijde vertelt dat zijn gezin en hij lekker tot rust komen. "Er is geen stress en dat voelt goed."

Andy! Hoe kom jij deze dagen door? Wat doe je zoal?

"Niet veel, haha. Ik zit een beetje op social media, neem met nieuwe voorzorgsmaatregelen nog op voor 'Bij Andy in de Auto' en ga naar de sportschool. Daar heb ik de sleutel van, dus ik kan naar binnen wanneer ik wil. 's Avonds vreet en drink er dan alles weer aan. Je moet toch een beetje in evenwicht blijven hè, haha!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Van der Meijde genoot van EK'88: 'Ik was een halve Duitser!'

Is het thuis nog goed uit te houden?

"Ik merk dat we als gezin nader tot elkaar komen. In het begin was het even lastig, wennen. Want Melisa en ik zaten, net als iedereen trouwens, in zo'n vast ritme. Vroeg opstaan, kinderen naar school brengen of regelen dat iemand anders dat doet, dan naar het werk of afspraken. Een haastig bestaan. Nu zitten we al vier weken binnen en dat is best fijn. Er is geen stress en dat voelt goed. We zijn lekker bij elkaar, in alle rust."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Genieten: Andy legt z'n vrouw Melisa uitdoelpunt-regel uit

"Ik heb ook het geluk dat ik op een grote boerderij woon. De kinderen hebben alle ruimte en kunnen lekker naar buiten. Ze zijn de hele dag met die paarden aan het kloten. Melisa en ik drinken dan een kopje koffie aan tafel. Heerlijk. Joh, ik doe zelfs dingen die ik normaal niet zo snel doe. Mee helpen opruimen, stofzuigen, dweilen. Hoe dat eruit ziet, Andy achter de stofzuiger? Houd mijn social media maar in de gaten, haha!"

Heb je nog een mening over het wel of niet uitvoetballen van dit voetbalseizoen?

"Als fan zeg ik: maak het gewoon af. Zonder publiek, en alleen de mensen die echt in het stadion moeten zijn, die moet je testen. Dan kan het, denk ik. Zo hebben de mensen ook weer iets om naar te kijken. Een wedstrijdje op tv, lekker man... Dat mis ik wel hoor."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Hodgson: we moeten dit seizoen uitspelen

"Maar aan de andere kant: spelers hebben zo wel veel meer kans op blessures. Ze hebben lang stil gezeten en moeten ineens vol aan de bak. Daarna begint misschien al snel weer het nieuwe seizoen en komt er een EK achteraan. Dan hebben ze wel erg weinig rust gehad hoor."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Halsema verwijt burgemeester Eindhoven: 'Heeft zich niet aan de afspraak gehouden'

"Ik weet in ieder geval dat clubs serieus rekening houden met de mogelijkheid dat het huidige seizoen uitgespeeld gaat worden. Want een speler met wie ik goed contact hebt, vertelde dat ze over twee weken weer gaan trainen."

"Maar weet je, diep in mijn hart denk ik dat het seizoen niet meer hervat gaat worden. We moeten gewoon geen risico's nemen. Ik lees verhalen dat knappe koppen hard bezig zijn een vaccin te ontwikkelen. Misschien moeten we daar op wachten, voordat we weer gaan voetballen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

WHO: zeventig coronavaccins in de maak

Tot slot: nog eieren verstopt?

"Ja, vanmorgen, was lekker. Melisa heeft ze alle twee gevonden, hahahaha!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore