Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Frenkie de Jong

Dit is het scoutingsrapport van Frenkie de Jong uit 2004

13 april 2020 11:57 Aangepast: 13 april 2020 12:07
Beeld © Pro Shots

Frenkie de Jong maakte in 2005 de overstap van ASV Arkel naar Willem II. De toen 7-jarige middenvelder verkoos Tilburg boven Rotterdam, waar hij voor Feyenoord had kunnen gaan spelen. FOX Sports bracht gisteren het originele scoutingsrapport van Willem II naar buiten.

Dat gebeurde in de documentaire 'In de voetsporen van Frenkie & Virgil'. De Jong liep stage bij Willem II en na die stage bracht de club per brief verslag uit bij zijn ouders. De Jong werd beoordeeld op vier onderdelen: zijn techniek, tactiek, fysiek en persoonlijkheid.

Willem II of Feyenoord

In de docu legt De Jong ook uit waarom hij Willem II boven Feyenoord verkoos. "Ik moest kiezen tussen Feyenoord en Willem II. Ik heb toen voor Willem II gekozen, omdat ik vond dat de jeugdopleiding qua niveau niet zoveel verschilde."

De keuze was vrij opmerkelijk aangezien Rotterdam beter te bereizen was dan Tilburg, maar De Jong koos op gevoel. "Als ik naar Willem II ging, had ik er altijd zin in, ondanks dat het een eindje rijden was. Als ik terugkwam, was ik altijd vrolijk en blij. Dat gevoel was een van de redenen dat ik voor Willem II koos."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore