Voetbal

Maximale taakstraf voor clubicoon PEC Zwolle

09 april 2020 19:40 Aangepast: 09 april 2020 19:47
Beeld © ANP

Oud-profvoetballer Klaas D. van PEC Zwolle en zijn vrouw hebben een taakstraf gekregen wegens het frauderen met zorggeld. Samen hebben ze een bedrijf dat zorg verleent aan mensen met autisme. Het stel moet ook een flinke boeten betalen. Volgens justitie heeft het stel jarenlang fraude gepleegd met valse facturen.

D. en zijn vrouw pleegden fraude met persoonsgebonden budgetten. Op de facturen stonden hoge bedragen, terwijl er minder zorg werd geleverd. Volgens de aanklager zijn er zeker negen cliënten hier de dupe van geworden. D. ontkent alles en zegt zelfs dat hij en zijn echtgenote alles deden voor de cliënten. Meldt RTV Oost.

Taakstraf

De officier van justitie had eerst een gevangenisstraf van 2,5 jaar geëist tegen D. en zijn vrouw. De rechtbank vond die straf uiteindelijk 'niet passend', omdat het onderzoek ruim zeven jaar heeft geduurd. D. heeft nu een taakstraf van 240 uur gekregen en zijn vrouw moet een werkstraf van 180 uur uitvoeren. Samen moeten zij ook een boete van 25.000 betalen.

 

Clubicoon PEC Zwolle

D. heeft zijn hele carrière gevoetbald voor PEC Zwolle. In het stadion van de club uit Overijssel, is er zelfs een tribune naar hem genoemd. Ondanks de veroordeling wordt de naam van de tribune niet gewijzigd, liet PEC al eerder weten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore