Coronacrisis

Quarantaine en profvoetballers: een lastige combinatie

12 april 2020 07:03 Aangepast: 12 april 2020 07:07
Quincy Promes en Jack Grealish Beeld © Getty Images

Profvoetballers en thuisblijven. Het blijkt niet altijd een even gelukkige combinatie de afgelopen weken. Het lukt lang niet alle profs om thuis te blijven om het coronavirus zo min mogelijk te verspreiden.

De Engelse profs lijken het vaakst uit de band te springen. Jack Grealish van Aston Villa reed dronken zijn auto in de prak terwijl hij vlak daarvoor een oproep had gedaan aan fans om vooral binnen te blijven. De aanvoerder van de club uit Birmingham bood excuses aan en moest daarnaast ook een boete betalen. 

Seksfeest

Zijn landgenoot Kyle Walker maakte het misschien nog wel bonter. In plaats van afstand te bewaren liet Walker twee vrouwen naar zijn huis komen voor hem en een vriend en betaalde bijna 2500 euro aan de dames van lichte zeden. Zijn trainer van Manchester City, Pep Guardiola, was woest. De Spaanse coach verloor in dezelfde week zijn moeder door het coronavirus. 

De bondscoach van Engeland, Gareth Soutgate, was ook razend. Hij zal Walker niet meer oproepen voor het nationale team. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Interlandcarrière Walker onder Southgate voorbij na corona-seksfeestje'

Training in het park

Iets onschuldiger was de trainingssessie die José Mourinho afgelopen week afwerkte met enkele spelers van Tottenham Hotspur in een park in Londen. Maar het kwam de Portugese oefenmeester desondanks op flinke kritiek te staan.

Promes en Redan

In Nederland geen seksfeestjes of dronken brokkenpiloten. Toch ontstond er enige commotie toen Quincy Promes van Ajax en Daishawn Redan van FC Groningen doodleuk een balletje gingen trappen in Amsterdam. Ze stonden op een veldje met een aantal andere voetballers en hielden geen anderhalve meter afstand. Beide spelers gaven na afloop aan dat ze spijt hadden van de actie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Promes biedt excuses aan voor voetballen op pleintje: 'Mis het voetbal'

Boateng in de vangrail

In Duitsland was er veel ophef over een mislukte autorit van Jerome Boateng van Bayern Munchen. De verdediger kreeg een flinke boete van zijn club nadat hij met zijn auto in de vangrail terechtkwam. De club vond dat Boateng had moeten melden dat hij zijn huis zou verlaten.

De verdediger zelf was het niet eens met de boete. Hij gaf aan dat hij in de auto was gestapt om naar zijn 4-jarige zoontje te rijden. Die woont bij zijn moeder en zou gezondheidsklachten hebben gehad.

Feesten in Belgrado

De 22-jarige Serviër Luka Jovic, spits van Real Madrid, kwam in opspraak omdat hij na aankomst in zijn thuisland ging feesten. In plaats van in quarantaine te gaan, zette hij de bloemetjes buiten. 

Jovic betuigde spijt, maar gaf aan dat hij niet goed was voorgelicht. Hij wist niet dat hij in isolatie moest. "In Madrid was mijn test negatief. Dus ben ik naar Servië gegaan om mensen te helpen en dicht bij mijn familie te zijn. Ik deed het met toestemming van mijn club."

Drinken in de hotellobby

Een collega van Jovic, Aleksandar Prijovic, maakte het nog net iets bonter. Hij werd aangehouden in Belgrado omdat hij met vijf vrienden aan het drinken was in een hotellobby. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jovic reageert op overtreden quarantaine-regels: 'Sommigen deden hun werk niet'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore