Coronacrisis

Burgemeester zet streep door competitievoetbal in zijn stad: 'Het gaat niet door!'

09 april 2020 09:13 Aangepast: 09 april 2020 11:03
Beeld © Pro Shots

Burgemeester John Jorritsma is erg uitgesproken als het gaat over het wel of niet uitspelen van de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Hij liet al weten geen voorstander te zijn en heeft nu ook definitief uitgesproken wedstrijden te verbieden in Eindhoven.

"Ga niet de samenleving nu niet onnodig in onrust brengen om je doel, het uitspelen van de competitie, toch door te laten gaan. Want het gaat niet door. In ieder geval niet in Eindhoven: ik zal geen toestemming geven", zegt hij tegenover de NOS. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Burgemeesters: hervatten voetbalcompetitie wordt heel lastig

Deventer

Ook in Deventer is voetbal in de maanden juni en juli uitgesloten. "Samenkomsten zijn dan nog gewoon verboden, dus wedstrijden staan we dan ook nog niet toe. Het besluit van de KNVB komt echt veel te vroeg", zegt gemeentevoorlichter Maarten Jan Stuurman tegenover RTV Oost. 

De burgemeester van Doetinchem heeft zich inmiddels via Twitter ook uitgelaten over de situatie. Hij sluit zich aan bij burgmeester Jorritsma van Eindhoven. "De beschikbare politiecapaciteit vanaf 1 juni en tijdens de zomer is na de coronacrisis te beperkt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore