Crisis

Slagveld in Belgisch profvoetbal: zeven clubs naar de amateurs

09 april 2020 08:15 Aangepast: 09 april 2020 09:04
Beeld © Getty Images

In België is een ramp op komst voor het profvoetbal, maar liefst zeven clubs krijgen voor volgend seizoen geen proflicentie. Het gaat om Standard Luik, Moeskroen en KV Oostende uit de Jupiler Pro League en Virton, Lommel, Roeselare en Lokeren uit de Proximus League.

Dat schrijft Het Nieuwsblad, al is er nog een kleine kans op redding. De clubs hebben namelijk nog de mogelijkheid om de beslissing aan te vechten bijt Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Mochten de ploegen hun licentie officieel kwijtraken en naar de amateurs verdwijnen dan zou dat een catastrofe zijn voor het Belgische voetbal. 

 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

‘Standard Luik mogelijk naar vierde niveau door mislopen proflicentie'

Te weinig ploegen

De Proximus League, het tweede niveau in België, zou namelijk gedoemd zijn. Als de beslissing definitief wordt, dan zijn er nog maar drie ploegen over in die klasse en dat is vanzelfsprekend te weinig om een normale competitie op te kunnen zetten. 

In totaal zijn er op dit moment maar negentien Belgische clubs die volgend seizoen profvoetbal mogen spelen. Op 10 mei neemt het BAS een definitieve beslissing. En dan is er nog een kans dat het voetbal volgend seizoen doorgaat met alsnog 26 ploegen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore