Capaciteit naar 63.000

Stadion Feyenoord kan met derde ring worden uitgebreid tot 63.000 zitplaatsen

09 april 2020 06:16 Aangepast: 09 april 2020 08:51

Als de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord niet doorgaat, is er alsnog de mogelijkheid om De Kuip uit te breiden.

Dat stellen ondernemers die eerder ook betrokken waren bij het renovatieplan Red de Kuip dat het in 2014 niet haalde. Tegen NRC laten ze weten dat vandaag de gemeente over het nieuwe ontwerp wordt geïnformeerd.

63.000 toeschouwers

Het stadion biedt nu plaats aan ruim 51.000 toeschouwers, met een derde ring kan dat aantal worden uitgebreid tot 63.000. Dat zijn evenveel plekken als in het beoogde nieuwe stadion, dat onderdeel is van een groot gebiedsontwikkelplan: Feyenoord City. Maar de renovatie van De Kuip kost met 200 miljoen euro ruim de helft minder en kan binnen 2,5 jaar zijn gerealiseerd.

Erwin Eekelaar, een van de initiatiefnemers, spreekt van een 'snel en betaalbaar alternatief' voor Feyenoord City. "Het plan is bedoeld als een oplossing, mocht het nieuwe Feyenoord-stadion uiteindelijk financieel niet haalbaar blijken", zegt Eekelaar. "We willen de nieuwbouw niet tegenhouden, maar we staan klaar als het nodig is. We zijn een soort reddingsboei als Feyenoord City niet zou lukken."

Ontlading in de Kuip na het behalen van de landstitel in 2017

De Kuip wordt vaak wel het meest sfeervolle stadion van Nederland genoemd. Bij het behalen van de landstitel, drie jaar geleden, bleek wel waarom.
ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore