Voetbal

Burgemeesters: hervatten voetbalcompetitie wordt heel lastig

08 april 2020 11:51 Aangepast: 08 april 2020 12:29
Beeld © Getty Images

Hervatten van de voetbalcompetitie in juni wordt "heel lastig." De burgemeesters van voetbalsteden vrezen dat het spelen van de laatste wedstrijden in de competitie te veel politie-inzet zal vergen. Want als er weer gevoetbald mag worden, dan is het verbod op groepsevenementen opgeheven en dat zou betekenen dat supporters elkaar ook weer mogen opzoeken, in of buiten het stadion.

Acht wedstrijden afwerken in een ruim een maand tijd lijkt de burgemeesters ook erg veel. Dat zegt Paul Depla, burgemeester van Breda, die namens de burgemeesters van voetbalsteden deelneemt aan de regiegroep Voetbal en Veiligheid. In die regiegroep zitten behalve de KNVB ook politie, justitie en het ministerie van Veiligheid.

Bijval

Burgemeester Jorritsma van Eindhoven gaf gisteren al aan dat in Eindhoven nog niet gevoetbald mag worden in juni. Hij kreeg via Twitter onder andere bijval van de burgemeester van Doetinchem. Jorritsma sprak namens zijn eigen Veiligheidsregio, maar maakt ook onderdeel uit van het Veiligheidsberaad. Een overlegorgaan van alle Veiligheidsregio's.

Nog niet aan zet

De burgemeesters stellen overigens, aldus Depla, dat ze nog niet aan zet zijn. "Eerst moet het kabinet weer toestemming geven voor groepsevenementen. Dan moet de KNVB met een plan komen en vervolgens zullen de burgemeesters bekijken of dat ook kan."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Burgemeester Eindhoven is duidelijk: 'Wat de KNVB ook wil, het gebeurt niet'

VTBL/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore