Eredivisie

Burgemeester Eindhoven is duidelijk: 'Wat de KNVB ook wil, het gebeurt niet'

08 april 2020 06:56 Aangepast: 08 april 2020 07:04
Beeld © Pro Shots

De KNVB liet gisteren weten dat het de competities in Nederland vanaf juni uit wil spelen. Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven liet direct weten daar een stokje voor te willen steken en zegt nu dat PSV absoluut niet voor 1 juni mag beginnen met trainen.

"We hebben het hier over een contactsport en de anderhalve meter afstand is tijdens trainingen gewoon niet te waarborgen. Wat de KNVB ook wil, het gebeurt niet", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Voetbal staat volgens de burgemeester niet boven de wet. "Trainingen worden met 25 man gehouden en zijn een samenscholing. We treden op tegen partijtjes op pleintjes en zullen dat ook bij de trainingen van PSV en FC Eindhoven doen. Het voetbal heeft en krijgt geen status aparte."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Burgemeester Eindhoven wil niet dat PSV de eredivisie hervat

Jorritsma schat de kans heel klein dat de competities uitgespeeld gaan worden. "Ik zie door het coronavirus op dit moment om me heen meer ellende dan hoop. Voetbal moet op dit moment helemaal geen onderwerp van discussie willen zijn. Dat is niet in het belang van de KNVB."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore