Nu huisarrest

Ronaldinho na maand vrijgelaten uit Paraguayaanse gevangenis

08 april 2020 00:32 Aangepast: 08 april 2020 07:14
Ronaldinho (rechts) tijdens een hoorzitting in Paraguay. Beeld © EPA

Na ruim een maand heeft de voormalige stervoetballer Ronaldinho, samen met zijn broer, de gevangenis in Paraguay verlaten. De twee waren aangehouden omdat ze met een vals paspoort het land binnen waren gekomen. Samen met zijn broer zit Ronaldinho nu in huisarrest in de Paraguayaanse hoofdstad Asuncion.

De oud-aanvaller van onder meer FC Barcelona en AC Milan moest eerst nog wel een borgsom van 1,6 miljoen dollar betalen. Het tweetal wacht in huisarrest op de behandeling van de rechtszaak. 

In Paraguay

Ronaldinho zit vast omdat hij Paraguay binnen was gekomen met een vals paspoort. Hij was naar het land afgereisd om een boek te promoten. Toen de politie vorige maand de hotelkamer doorzocht waar hij en zijn broer Roberto verbleven, vonden ze de twee vervalste paspoorten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rechter laat Ronaldinho alsnog arresteren om vals paspoort

Openstaande boete

Eind 2018 moest Ronaldinho zijn paspoort inleveren. Dat werd hem destijds afgenomen door een Braziliaanse rechtbank. Hij had nog een boete van ruim 2 miljoen euro openstaan na een veroordeling voor een zware bouwovertreding in beschermd natuurgebied.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ronaldinho in gevangenis: 'Glimlach en vibe helemaal weg'

Vervalst paspoort

Volgens zijn advocaat wist Ronaldinho niet dat hij een vervalst paspoort had gekregen. Verzoeken tot vrijlating van de oud-international werden in Paraguay afgewezen.

Voetbal in de gevangenis

Ronaldinho doodde zijn tijd in de gevangenis voornamelijk met het spelen van voetbalpotjes. Op de binnenplaats scoorde hij veel doelpunten, hij speelde voetbal met zijn celgenoot Pablo en werd ook gezien terwijl hij aan het voet-volleyballen was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Ronaldinho langer vast door coronacrisis: 'Geen zicht op vrijlating'

Beelden van Ronaldinho in gevangenschap verschenen de laatste maand vaak op sociale media. Dit weekend maakte Ronaldinho een video met celgenoot Pablo vanuit de gevangenis:

Ronaldinho bezorgde zijn elftal op de binnenplaats van de gevangenis vorige maand een 11-2 overwinning. Hij scoorde vijf doelpunten en maakte zes assists:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore