Voetbal

Darri zit in Turkije alleen met zijn hond: 'Is een mannetje, anders was ik erop gedoken'

04 april 2020 15:43 Aangepast: 04 april 2020 17:31
Beeld © VTBL

VTBL-reporter Simon Zijlemans sprak deze week met Brahim Darri. De 25-jarige aanvaller speelt dit seizoen voor de Turkse club Fatih Karagümrük. Darri speelde in het verleden voor onder meer voor Heracles Almelo en NEC.

"Ik zit in Istanbul alleen, opgesloten wegens de lockdown. Niemand kan ook deze kant opkomen, want ik ben vrijgezel. Langzamerhand begin ik er wel een beetje gek van te worden", vertelt Darri in gesprek met VTBL. In zijn vrije tijd is Darri ook actief als rapper. Ali B, eigenaar van het muzieklabel TRIFECTA, is zijn zaakwaarnemer. 

Terug naar Nederland

Darri hoopt zo snel mogelijk weer terug te komen naar Nederland. Binnenkort begint de Ramadan en hij wil graag bij zijn familie zijn. "Als het goed is krijg ik vrijdag te horen, of onze competitie er helemaal uit gaat. En dan ga ik kijken of mijn zaakwaarnemer Ali B een vliegmaatschappij kan regelen, zodat ik naar Nederland kan. Ik heb de stroopwafels gemist, broodjes kaas en de pindakaas."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Darri verruilt Heracles voor NEC

Samen met zijn hond

De Süper Lig werd vrij laat pas stilgelegd wegens het coronavirus. "Ik heb nog contact met Oussama Assaidi, Lerin Duarte en die zagen mij trainen op Snapchat. Ik zei dat die Erdogan nergens bang voor is, haha! Maar nu zijn ze er wel serieus mee bezig."

In Turkije is het doodstil op de straten. De aanvaller laat weten dat er bijna letterlijk niemand buiten loopt. "Als ik mijn hond moet uitlaten is er letterlijk geen hond op de weg. Hij heeft geluk dat het een mannetje is, want als het een vrouwtje zou zijn, was ik erop gedoken, hahaha!" 

 

Fanatieke fans

Darri krijgt snel te horen over hoe de competitie in Turkije nu verder gaat. "We hebben een tijdje getraind in groepjes van vijf en dan alleen maar rondjes lopen. Nu krijgen we vrijdag als het goed is meer duidelijkheid." 

In Turkije geniet Darri van de Turkse fans. Tijdens wedstrijden zijn de supporters bloedfanatiek. "Als ik 5000 supporters hier lawaai hoor maken, daar is een vol stadion van Heracles niks bij. Het is een heel klein stadion, maar is net alsof je in een volle Kuip speelt."

Interview

Bekijk nu deel 1 van het volledige interview met Brahim Darri. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore