Coronacrisis

Spelers Club Brugge 'vieren' kampioenschap: 'Foto's van flessen champagne'

03 april 2020 10:30 Aangepast: 03 april 2020 10:36
Beeld © Getty Images

In België is gisteren besloten om de competitie per direct stop te zetten en Club Brugge uit te roepen tot kampioen. Al gaat bij Ruud Vormer niet direct de vlag uit. "Het is mijn zesde seizoen bij Club Brugge en nu mijn derde landstitel. Maar dit geeft natuurlijk een heel raar gevoel."

Dat zegt hij in gesprek met het AD. De spelers hadden direct na het 'behalen' van de titel contact met elkaar. "In de groepsapp hebben we met de ploeggenoten ook contact gehad, met afbeeldingen van champagneflessen die we naar elkaar stuurden. Maar echte vreugde is er natuurlijk niet. Het is nu geen periode om te gaan juichen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voetbalvrouw Roos is heldin bij familie Vormer: inkijkje in haar leven als spoedarts

Nederland

Vormer volgt ook de situatie in Nederland op de voeten. "Ik snap dat de discussie wat groter is als je, zoals in Nederland, met twee clubs bovenaan staat die hetzelfde aantal punten hebben. Dat ligt hier compleet anders. Hier gaat het nu vooral over promotie en degradatie."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'België hakt knoop door: einde competitie, Club Brugge kampioen'

Bekerfinale

Er is overigens nog wel eens kans dat de Belgische bekerfinale 'gewoon' moet worden gespeeld. Dit heeft te maken met het vergeven van een ticket voor Europees voetbal. Dat besluit valt op 15 april. Club Brugge staat in die finale.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore