Amateurvoetbal

Coronacrisis redt Achilles'29 van vierde degradatie op rij: 'Supergeluk'

03 april 2020 07:17 Aangepast: 03 april 2020 07:40
Beeld © Pro Shots

De ooit zo roemruchte amateurclub Achilles'29 zit al jaren in diepe crisis. Nadat de Groesbeekse club in 2017 degradeerde uit de Jupiler League ging het snel bergafwaarts. Na drie degradaties op rij, zit het nu dankzij de coronacrisis weer een keer mee.

Achilles'29 stond dit seizoen stijf onderaan in de Hoofdklasse met slechts één punt, degradatie was daardoor onvermijdelijk. Door het stopzetten van het amateurvoetbal, blijft Achilles er alsnog in. "Wij zijn één van de ploegen die supergeluk hebben", zegt Ruud Kaiser, vanaf komend seizoen trainer van Achilles'29, tegenover de NOS.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Liverpool van Brabant' loopt promotie mis door coronacrisis: 'Voelt onwerkelijk'

Medelijden

Achilles heeft enorm veel geluk, maar er zijn ook clubs die door de crisis hun bijna zekere promotie om zeep geholpen zien worden. Voorzitter Pjotr van der Horst begrijpt dat het niet voor iedere club fijn is. "Wij konden best wel een opsteker gebruiken en deze kregen we in de schoot geworpen, maar het is natuurlijk wel een vreemde opsteker in de huidige situatie. Het pakt voor ons toevallig goed uit, maar ik heb wel echt ook medelijden met de club die bovenaan staat."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore