Coronacrisis

Kishna: 'Mijn vriendin valt in een risicogroep'

02 april 2020 15:01 Aangepast: 02 april 2020 15:13
Ricardo Kishna, toen hij warmliep bij een eerdere verhuurperiode aan ADO Den Haag Beeld © Pro Shots / Dennis Wielders

De coronacrisis houdt de hele wereld in z'n greep. Het voetbal ligt stil, in afwachting van wat komen gaat. Zo ook voor Ricardo Kishna (25). De aanvaller heeft een aflopend contract bij Lazio en weet niet wat de nabije toekomst gaat brengen. "Ik ben bereid salaris in te leveren."

"Ik werkte in Almere aan mijn herstel (van een zware knieblessure, red.), maar wilde er even tussenuit. Een combinatie van vakantie en verdere revalidatie. Dus gingen we naar Amerika. Daar waren we een maand, toen het vliegverbod in ging. Er gingen geruchten dat andere landen zouden volgen. We waren bang dat we Nederland niet meer in zouden komen, dus we wilden snel terug. Het werd nog een aardige strijd, omdat de prijzen van vliegtickets helemaal nergens meer op sloegen. Zo werkt het blijkbaar..."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Geen extra check op Schiphol voor passagiers uit New York

"Nu zitten we weer veilig in ons appartement in Amsterdam. We blijven veel thuis, maar moeten natuurlijk wel eens een boodschap doen. Mijn vriendin heeft astma en als ze de supermarkt in gaat, draagt ze handschoenen en een mondkapje. Voor de zekerheid, we willen geen enkel risico lopen. Ze valt in een risicogroep, dus het is uitkijken geblazen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Veilig boodschappen doen: moet ik iedere dag of één keer per week?

"Ik wil ook zelf verantwoordelijkheid nemen door zo min mogelijk naar buiten te gaan. Stel dat ik het heb: ik wil niemand ziek maken, dat op mijn geweten hebben. Het is nu een kwestie van onszelf elke dag proberen te vermaken, haha. Dat is best lastig met onze dochter, die eerst drie dagen per week naar de crèche ging. Niet met haar naar buiten kunnen, levert nogal een uitdaging op. 's Avonds kijken mijn vriendin en ik vaak Spaanse series of speel ik op de PlayStation. Je moet toch wat hè."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Voorzitter voetbalbond Italië schrijft Serie A nog niet af

"Het gaat goed met mijn knie. Omdat we nog niet weten hoe het afloopt met dit seizoen, richt ik me maar op het volgende. Daar wil ik helemaal klaar voor zijn, wanneer dat ook van start mag gaan."

Lazio

"Ik heb een aflopend contract bij Lazio en ik weet niet wat ze met me van plan zijn. Daar heb ik nog niet met de club over gesproken. Er gaan verhalen rond dat alle spelers automatisch verlengd worden, om een soort van zekerheid te creëren. Dat zou mooi zijn, al maak ik me niet zoveel zorgen. Ik heb een aardige buffer opgebouwd om het een tijdje zonder inkomsten uit te kunnen zingen, maar ik snak wel naar duidelijkheid."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'UEFA zet alles op alles om competities te laten uitspelen'

"Ik heb nu een goed contract, maar alle partijen in de voetballerij hebben te maken met overmacht. Als ik voor een verlenging bij Lazio salaris moet inleveren, vind ik dat geen probleem. Geen enkel slecht woord over die club. Ze hebben me eerder verlengd, terwijl ik veel wedstrijden gemist had (door blessures, red.). Ik ben Lazio daar zeer dankbaar voor. Ze hebben nog wat tegoed van mij."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Lazio volgt Cagliari en stelt hervatting training toch maar uit

"Eerst maar eens wedstrijdfit worden dus, en dan kijken wat er op mijn pad komt. ADO Den Haag? Er was deze winter even contact, maar ze hebben niet doorgepakt. Er is een telefoontje geweest, maar daarna werd het stil. Ik had zeker iets voor de club kunnen betekenen. Geld? Ik heb ook de eerste keer dat ik aan ADO werd uitgeleend salaris ingeleverd. Dus daar heeft het niet aan kunnen liggen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore