Ga naar de inhoud
Racisme

Memphis pakt racistische vrouw aan na 'leeuwenfoto': 'Je kunt je account sluiten'

Memphis Depay plaatste gisteren foto's op zijn Instagram met een lijgerwelp, een kruising tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger. Het kwam hem op veel kritiek te staan van onder meer Gordon en Kjeld Nuis, maar ook werd hij in zijn DM racistisch bejegend.

Memphis deelt het racistische berichtje in zijn story. "Wat gedraag jij je als een mongooltje met je laatste foto. Ik denk dat mijn hond een hoger IQ heeft dan jij hebt. Fucking loser", valt er te lezen. Vervolgens plakt de dame in kwestie er nog een racistisch bericht achteraan. "Karma pakt je letterlijk terug", met daarachter een emoji van een banaan en het woord 'plukker'. 

Zanger
Lees ook:
Zanger Gordon en schaatser Nuis uiten kritiek op Memphis: 'Heel jammer dit'

Reactie

"Jij kunt net zo goed je account sluiten nu", is de reactie van Depay. "Omdat ik met een lijger op de foto sta, die niet eens van mij is. Nederland, wat zijn we aan het doen?", vraagt de international zich af. 

De vrouw die het berichtje stuurde lijkt te zijn geschrokken van de actie van Memphis en stuurt het al snel een berichtje met excuus. "Ok, mijn fout. Ik had het niet moeten doen." 

Memphis
Lees ook:
Memphis trekt zich weinig aan van alle kritiek

Chat met Babel

In een livechat met Ryan Babel ging Memphis gisteravond nog in op alle kritiek rondom zijn foto's en de DM's van de dame. "Met wat ik ook op de foto ga, zo kan je me nooit noemen. Ik weet niet hoe je bent opgevoed, vaak heeft het met opvoeding te maken. Maar het is triest."

De kritiek slaat volgens de aanvaller van Lyon nergens op. "Nogmaals: doe je research, check de facts. Lijgers zijn gecreëerde beesten. Het gaat erom dat ik dat ding niet in huis heb, ik ben een dierenliefhebber. Lijgers zijn niet eens wilde dieren. Ze worden niet in het wild geboren, maar door mensen gemaakt. Ik denk dat ze niet eens zouden overleven in het wild."