Nieuws

Overmars haalt hard uit naar KNVB: 'De lol is eraf, de Eredivisie is dood'

01 april 2020 22:37 Aangepast: 01 april 2020 22:41
Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Marc Overmars is van mening dat de KNVB per direct een punt moet zetten achter het huidige seizoen in de Eredivisie. Volgens de directeur voetbalzaken van Ajax moet het over de volksgezondheid gaan en niet over geld.

In gesprek met De Telegraaf haalt Overmars hard uit naar de KNVB. "Ik had gehoopt dat ze zelf een beslissing zouden nemen. Ze verschuilen zich nu achter de UEFA. Ik heb veel moeite met hoe het nu gaat."

Einde seizoen

Overmars wil dat de voetbalbond een einde maakt aan het huidige seizoen. "Ik weet dat veel clubs er ook zo over denken, iedereen heeft behoefte aan duidelijkheid. Premier Rutte zei niet voor niets dat dit de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog is. De Eredivisie is dood, het leven is eruit, de lol er vanaf: noem het zoals je het wilt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voorzitter PEC Zwolle: stop onmiddellijk met eredivisie

Donald Trump

De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers vergelijkt de KNVB en UEFA zelfs met Donald Trump. "Ze gedragen zich een beetje als de Donald Trump van een week geleden. De economie is belangrijker dan het coronavirus. Er gaan in Nederland elke dag meer dan honderd mensen dood aan dit virus. Volksgezondheid is het belangrijkst."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'De Eredivisie afmaken? Volstrekt onuitvoerbaar'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore