Voetbal

KNVB heeft tot 3 augustus de tijd om eredivisie af te ronden

01 april 2020 16:16 Aangepast: 01 april 2020 16:59
Het hoofdkantoor van de UEFA Beeld © Pro Shots / Action Images

De Europese voetbalbond UEFA heeft vandaag in overleg met alle Europese voetbalbonden bepaald dat er gestreefd wordt naar het uitspelen van alle nationale competities. Dus ook de eredivisie wordt wat betreft de Europese voetbalbond uitgespeeld.

Dat zal dan wel moeten gebeuren na 1 juni, want tot die tijd mag in Nederland in ieder geval niet worden gespeeld. Doorgaans moeten alle competities klaar zijn voor 1 juli, omdat dan contracten aflopen van spelers en trainers. De UEFA wil nu een uitzondering maken, maar moet de details nog uitwerken. 

KNVB

De KNVB zegt in een eerste reactie: "Het is duidelijk wat het internationale standpunt is ten aanzien van hervatting van de door de corona-crisis noodgedwongen onderbroken professionele voetbalcompetities. Hierbij is aangegeven dat alle competities in Europa voor 3 augustus moeten zijn afgerond. Dit houdt in dat er in de tweede helft van juni zal moeten worden gestart met hervatting van de competitie." De KNVB gaat kijken of dit haalbaar is, maar sluit ook niet uit dat de competitie toch gestopt moet worden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

ZDF: Europese wedstrijden naar juli en augustus

Groen licht

De wereldvoetbalbond FIFA heeft al groen licht gegeven voor het uitstellen van competities. De Europa League en de Champions League worden uitgespeeld in juli en augustus, zo is het plan. Wanneer het seizoen 2020/2021 dan gaat beginnen, is nog niet duidelijk. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore