Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Coronacrisis

Einde amateurseizoen: heb je recht op teruggave contributie?

01 april 2020 11:15 Aangepast: 01 april 2020 14:54
Beeld © Getty Images

Het seizoen voor amateurvoetballers zit er definitief op. Al sinds begin maart rolt er geen bal meer op de amateurvelden en leden zitten al weken thuis en mogen op zijn vroegst volgend seizoen weer voetballen. Hebben zij nu recht op teruggave van de contributie?

Dat antwoord is niet zo makkelijk te vinden en is per club anders. "De KNVB heeft in principe niets te maken met contributie van leden. Zij gaan een contract aan met de club en niet met de KNVB. De clubs moeten hierover dus zelf een beslissing nemen", laat de KNVB weten in een reactie aan VTBL. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amateurvoetballers komen dit seizoen niet meer in actie

Compensatie

Verenigingen krijgen het nu financieel lastig en de KNVB vraagt leden dan ook om solidair te zijn met hun clubs. "Sportbreed geldt het standpunt dat we de kosten die we met z’n allen maken, zoveel mogelijk met z’n allen dragen. Een club kan in overleg met de leden bepalen om de contributie tijdelijk stil te zetten. Maar dat heeft uiteraard ook weer gevolgen voor de financiële positie van de vereniging."

De voetbalbond doet er alles aan om clubs te helpen waar nodig en heeft daarom besloten om de twee resterende maandelijkse incasso’s van april en mei niet in rekening te brengen. Binnen de KNVB zijn ze verder hard aan het werk om te zorgen dat clubs het hoofd boven water kunnen houden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Liverpool van Brabant' loopt promotie mis door coronacrisis: 'Voelt onwerkelijk'

Clubs die dreigen om te vallen en hulp nodig hebben kunnen hulp verwachten. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk. "De KNVB is samen met NOC*NSF in gesprek met de overheid om verenigingen met financiële problemen als gevolg van de coronacrisis tegemoet te komen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van