Amateurvoetbal

'Liverpool van Brabant' loopt promotie mis door coronacrisis: 'Voelt onwerkelijk'

01 april 2020 09:03 Aangepast: 01 april 2020 11:02
Beeld © Pro Shots

Bij OSS’20 sloeg het nieuws van gisteravond in als een bom. De competitie zit er definitief op voor alle amateurploegen. Voor de Brabantse club heeft dat vergaande gevolgen. Zij promoveren niet naar het hoogste amateurniveau van Nederland, ondanks dat die promotie ze niet meer kon ontgaan.

OSS'20 stond maar liefst veertien punten los op nummer twee ADO Den Haag 2 in de Derde Divisie. Aangezien ADO als beloftenploeg niet mag promoveren bedroeg de voorsprong op de eerstvolgende concurrent maar liefst zeventien punten. Toch speelt de OSS'20 ook volgend seizoen op hetzelfde niveau. 

"Laat ik beginnen met te zeggen dat ik alles wel in perspectief wil plaatsen. Deze crisis kost over de hele wereld mensenlevens en er gebeuren overal de meest vreselijke dingen", zegt trainer Bertran Kreekels tegenover het AD. "Maar deze keuze van de KNVB is niet logisch. Het voelt onwerkelijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KNVB: competities amateurvoetbal worden niet meer hervat

Benadeeld

Aanvoerder Tony de Groot voelt zich benadeeld. "Het is niet zomaar een niveau. Dit gaat over het hoogste amateurvoetbalniveau van ons land, het derde niveau van Nederland. Er is geen enkel team dat zo hoog speelt en op deze manier is benadeeld."

Trainer Krekels baalt dat ze zo dichtbij waren en nu blijkt alles voor niets te zijn geweest. "We hoefden misschien nog maar twee wedstrijden te spelen en dan waren we kampioen geweest. Nu hebben we 75 procent van het seizoen voor niets gespeeld."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore