Voetbal

Premier Rutte: profvoetbal ligt tot 1 juni stil

31 maart 2020 19:24 Aangepast: 31 maart 2020 20:47
Ajax- Feyenoord Beeld © ProShots

Premier Mark Rutte heeft op een persconferentie gezegd dat er tot 1 juni geen betaald voetbal wordt gespeeld in Nederland.

Er wordt ook niet zonder publiek gespeeld. De KNVB had dit eerder wel genoemd als mogelijk scenario om toch de competitie uit te kunnen spelen. Wat dit betekent voor het vervolg van het seizoen is nog niet bekend.

Ingrijpende gevolgen

"We proberen een weg voor onze competities te vinden, welke past binnen de kaders die overheid en RIVM daarin bepalen voor ons land en die tevens aansluit bij wat UEFA morgen zal adviseren", luidt een reactie van de KNVB. "Die route onderzoeken we omdat elk besluit ingrijpende, ook financiële gevolgen heeft voor alle betaald voetbalorganisaties en hun medewerkers."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KNVB: competities amateurvoetbal worden niet meer hervat

'Geen uitzondering'

Rutte kreeg tijdens de persconferentie over het verlengen van de maatregelen tegen het coronavirus een vraag over de provoetbalcompetities. De minister-president was stellig en gaf aan dat er voor 1 juni niet gespeeld mag worden. Er wordt dus geen uitzondering gemaakt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KNVB houdt drie opties open voor competities betaald voetbal

Drie opties

De KNVB had tot vandaag drie opties. Het uitspelen van de competitie zonder publiek, de competitie door laten lopen tot na 30 juni door of de competitie wordt niet uitgespeeld. 

De voetbalbond zegt verder: "We beraden ons nu nader. Daarbij is het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Meest eerlijke dat de huidige stand de eindstand is: dus Ajax kampioen'

Europees besluit

Morgen vergadert de UEFA met de vertegenwoordigers van de 55 aangesloten landen. De nationale bonden krijgen dan onder meer de bevindingen te horen van de werkgroepen die onlangs werden opgericht, om te bekijken wat de wereldwijde coronacrisis voor gevolgen heeft voor de speeldagenkalender.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

UEFA vergadert woensdag met nationale voetbalbonden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore