Coronastop

Wat te kijken? Bernabéu klapt voor Ajax

03 april 2020 10:07
Edgar Davids (rechts) in actie in de eerste wedstrijd tegen Real Madrid dat seizoen, die Ajax ook won: 1-0 Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Nergens voetbal vanwege de coronastop. Hoe komen fanatiekelingen nu de tijd door? Gelukkig is er genoeg materiaal voorhanden. Kijk bijvoorbeeld die ene onvergetelijke wedstrijd terug. In dat kader geeft VTBL enkele voorzetjes. Vandaag: Real Madrid-fans maken diepe buiging voor imponerend Ajax.

Je had erbij moeten zijn, om het te geloven. Of, zoals in de moderne tijd gelukkig kan, je zoekt de YouTube-beelden op van een van de meest memorabele momenten in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal.

Indrukwekkend

Dat Ajax aardig kan voetballen, dat weten we sinds de Champions League-winst van 1995 wel. Maar dat de Amsterdammers er het seizoen erop nog een schepje bovenop doen, dat is pas echt indrukwekkend.

Ajax TV heeft het zelfs over 'een van z'n beste wedstrijden ooit'. Wellicht overdreven, maar op deze 22e november van het jaar 1995 gaat veel goed. Heel erg veel goed zelfs.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Wat te kijken? Ajax veegt Bayern München

Real Madrid, de trotse kampioen van Spanje dat moment, wordt helemaal weggespeeld. De uitslag is 0-2, maar had veel hoger kunnen en zelfs hoger móeten zijn. Om nog steeds onverklaarbare redenen werden twee loepzuivere goals van de bepalende bezoekers niet goedgekeurd.

Ajax creëerde zoveel kansen, dat het net leek alsof de club niet in Bernabéu speelde, maar uit tegen NAC Breda.

De doelpunten van Jari Litmanen en Patrick Kluivert deden bij lange na niet de imposante suprematie van de hoofdstedelingen eer aan.

Wat langer blijft hangen dan de uitslag, is de waardering van de voetballerij voor de galavoorstelling van Ajax. Zelfs het altijd kritische Real Madrid-publiek heeft applaus over voor het optreden van de Godenzonen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore