Voetbal

Aston Villa beboet 'dronken' Grealish voor negeren lockdown

30 maart 2020 20:51 Aangepast: 30 maart 2020 21:04

Aston Villa heeft zijn aanvoerder Jack Grealish een boete opgelegd omdat hij zich niet heeft gehouden aan de quarantainevoorschriften van de Britse overheid. "Aston Villa is diep ontgoocheld dat een van onze spelers de overheidsvoorschriften met betrekking tot het thuisblijven tijdens de coronacrisis heeft genegeerd", meldt de club uit de Premier League.

De aanvoerder had zondagmorgen zijn huis verlaten en werd later gesignaleerd bij een verkeersongeval. De superster van Villa was volgens ooggetuigen dronken. De politie kreeg foto's van Grealish binnen. De speler had kort daarvoor de fans van Aston Villa nog opgeroepen vooral thuis te blijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In Engeland is een lockdown van kracht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Dronken Grealish veroorzaakt ongeluk en is sindsdien spoorloos'

De 24-jarige voetballer, een sleutelspeler bij Villa, kwam snel met een spijtbetuiging voor zijn domme fout, maar de clubleiding vond dat niet voldoende. Grealish moet een boete betalen en het geld zal door Aston Villa worden gedoneerd aan de universitaire ziekenhuizen van Birmingham.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

El Ghazi: 'De sfeer in het stadion was niet normaal'

ANP/VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore