Coronacrisis

'Premier League gaat voor isolatie-competitie in juni en juli'

30 maart 2020 09:10 Aangepast: 30 maart 2020 09:52
Beeld © Getty Images

De Premier League werkt aan een opmerkelijk plan om het seizoen toch af te maken. Zij zouden willen gaan voor een isolatie-competitie. Daarin worden de resterende 92 wedstrijden in juni en juli zonder publiek gespeeld in slechts een paar stadions.

Dat meldt het Engelse The Independent. Het zou gaan om een aantal stadions in Londen en in het midden van Engeland. De Premier League-clubs worden dan enkele weken afgescheiden van de buitenwereld in hotels. Zij zouden alleen naar buiten mogen om te trainen en wedstrijden te spelen en worden daarbij regelmatig getest op het coronavirus. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Impact coronavirus op Premier League vergelijkbaar met de twee wereldoorlogen'

Problemen

De competitie ligt nog zeker tot eind april stil en de verwachting is ook dat daarna niet direct gevoetbald kan en mag worden. Clubs komen in de financiële problemen op het moment dat de competitie definitief wordt stilgelegd, aangezien de tv-inkomsten dan gedeeltelijk komen te vervallen.

Volgens The Independent zijn de clubs al akkoord om de wedstrijden zonder publiek uit te spelen. Daarbij komt er volgens de krant ook steeds meer steun voor het plan om de competitie in volledige isolatie af te werken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Sportwereld heeft nu licht nodig aan het eind van de tunnel'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore