Coronacrisis

Redan op het matje na veelbesproken video: 'Ziet er niet positief uit'

30 maart 2020 08:08 Aangepast: 30 maart 2020 10:00
Beeld © Getty Images

FC Groningen-spits Daishawn Redan moet op het matje komen bij technisch directeur Mark-Jan Fledderus. Redan werd zaterdag gespot op een trapveldje waar hij samen met Ajacied Quincy Promes en nog een aantal jongens aan het voetballen was. Dit tegen alle afspraken in.

"Dit is niet wat we hebben afgesproken", zegt Fledderus tegenover RTV Noord. Over straffen wil de technisch directeur van FC Groningen echter nog niet spreken. "Het lijkt me wel zo netjes om eerst het verhaal van Redan aan te horen, alhoewel dit er niet heel positief uitziet. Ik ga de trainer ook bellen om te bespreken hoe we hiermee omgaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Quincy Promes voetbalt gewoon op straat ondanks coronamaatregelen'

Volgens Redan zelf deden hij en Promes echter niets fout. "We waren voor onszelf aan het trainen, waarbij we gewoon gepaste afstand hielden van elkaar. Een beetje afwerken. Mensen hoorden toen dat Quincy en ik daar aan het trainen waren en begonnen ons te filmen."

Het verhaal krijgt ongetwijfeld een staartje. In tegenstelling tot FC Groningen heeft Ajax nog niet gereageerd over de ophef die is ontstaan. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore