Nieuws

14-jarige Portugese zaalvoetballer met corona overleden

29 maart 2020 22:06 Aangepast: 30 maart 2020 14:46
Beeld © Facebook CCRM - Centro Cultural e Recreativo de Maceda 8

De Portugees Vitor Rafael Bastos Godinho is mogelijk de jongste patiënt in Europa die is overleden aan het coronavirus. De talentvolle zaalvoetballer werd slechts veertien jaar oud.

Vitor was een talentvolle zaalvoetballer en viel regelmatig in de prijzen. Zaterdag belandde Vitor volgens Le Parisien in het ziekenhuis met ernstige klachten. Al snel bleek dat hij besmet was met het coronavirus. Zondag overleed hij. Het jonge talent had ook de huidziekte psoriasis. Er is nog niet met 100 procent zekerheid vast te stellen of hij is overleden aan corona, wel staat vast dat de jongen de ziekte had. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Baby in VS met coronabesmetting overleden

Op Facebook bracht zijn club een eerbetoon aan Vitor. "Helaas heb je deze keer je tegenstander niet kunnen overwinnen. We zijn kapot van dit verschrikkelijke nieuws. Rust in vrede, kampioen."

Reactie FPF

Voorzitter van de Portugese voetbalbond, Fernando Gomes, laat in een reactie op de website van de FPF weten geschokt te zijn door het overlijden. "Ons medeleven gaat uit naar de familie, vrienden en dierbaren van Vitor. Een jonge zaalvoetballer die veel te vroeg is gestorven."

IJsfabriek maakt nu desinfectiegel in strijd tegen corona

Verschillende bedrijven gooien het roer om nu hun gewone werkzaamheden bijna stil komen te liggen door corona.
VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore