Anderhalve meter?

'Quincy Promes voetbalt gewoon op straat ondanks coronamaatregelen'

29 maart 2020 18:24 Aangepast: 29 maart 2020 22:22
Quincy Promes op een trapveldje Beeld © Twitter

Samen sporten is op dit moment niet toegestaan vanwege maatregelen tegen het coronavirus. Ajax-voetballer Quincy Promes lijkt daar maling aan te hebben, in een video die rondgaat op sociale media is hij met vrienden aan het voetballen.

De video is zaterdag gemaakt in Amsterdam. Dat zegt Daishawn Redan tegen RTV Noord. Redan(als eerste in beeld op de video) speelt op dit moment bij FC Groningen en heeft aan de regionale omroep laten weten dat hij met Promes aan het trainen was en spreekt van een 'beetje afwerken'.

De spelers op de video lijken zich wel bewust van de maatregelen. Er wordt geroepen 'quarantainesquad'. Promes is duidelijk herkenbaar, mede vanwege het voor hem herkenbare gebaar wat hij maakt als hij scoort. Ook loopt hij in een trainingsoutfit van het Nederlands elftal. Op sociale media wordt schande gesproken van de actie.

Maatregelen

Ajax heeft nog niet gereageerd op de actie van Promes. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen heeft gezegd dat hij gaat kijken 'welke maatregelen getroffen gaan worden' tegen Redan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore