'Geen waardig afscheid'

14-jarige jeugdspeler Atlético Madrid overleden: 'Gebroken hart'

29 maart 2020 11:28 Aangepast: 29 maart 2020 15:16

Christian Minchola is op 14-jarige leeftijd overleden. De jonge spits speelde sinds het seizoen 2013-2014 in de jeugdopleiding van Atlético Madrid.

Dat laat de Spaanse club weten op de officiële kanalen van de club. Atlético Madrid-voorzitter Enrique Cerezo reageerde op het overlijden: ''We zijn geschokt door het trieste nieuws van de dood van onze speler.''

De directeur van de club zegt dat hij het vreselijk vindt dat families niet op een waardige manier afscheid kunnen nemen. "Het gevoel van onrecht is enorm. Ze blijven zitten met een gebroken hart." 

Coronacrisis

Afscheid nemen van overleden personen is lastig in Spanje vanwege de coronacrisis. Familieleden kunnen niet altijd aanwezig zijn bij de laatste levensfase van hun dierbare en ook een volwaardige begrafenis kan niet. Of Minchola overleden is aan corona is niet bekend. Volgens Spaanse media is dat niet het geval. Waaraan de jeugdspeler dan wel is overleden is ook niet bekend. 

Atlético-trainer Diego Simeone probeert de familie van Minchola te steunen ''Met heel mijn hart stuur ik mijn condoleances naar Christian's familie en vrienden. Rust in vrede.'' 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore