Ga naar de inhoud
Voorlaatste DWDD

Broer: 'Nouri is wakker, hij communiceert met zijn wenkbrauwen'

Fragment uit de voorlaatste uitzending van De Wereld Draait Door. Beeld © NPO

Het gaat stukken beter met oud-Ajaxspeler Abdelhak Nouri nu hij thuis is, dan toen hij in het ziekenhuis en in verpleeghuizen verbleef. Dat vertelde zijn broer Abderrahim Nouri vanavond in de voorlaatste uitzending van De Wereld Draait Door.

"Op goede dagen is er communicatie mogelijk. Hij geeft bevestiging met zijn wenkbrauwen", zei Abderrahim in DWDD. "Dat kan hij niet lang volhouden. Wat voor ons heel makkelijk is, lijkt topsport voor hem."

Nouri woont in een eigen, aangepast huis. Het ligt op loopafstand van zijn familie. Volgens zijn broer is Nouri zich bewust van zijn omgeving. "Hij ligt niet in coma. Hij is wakker, hij niest, eet en boert. We kijken televisie met hem, soms is hij emotioneel, maar vaak is er ook een glimlach op zijn gezicht."

24/7 zorg

Abdelhak 'Appie' Nouri wordt thuis verzorgd door zijn familie. Er is altijd iemand bij hem. 24/7. Zijn broer Abderrahim: "We hebben de taken onderling verdeeld en dat blijft zo. Ik denk niet dat er een betere omgeving mogelijk is."

Abdelhak Nouri, een voetbaldroom in de kiem gesmoord

00:58
Abdelhak Nouri, een voetbaldroom in de kiem gesmoord

Zijn vader Mohammed Nouri gelooft dat zijn zoon nog kan herstellen. "Het is een zware beproeving, maar we doen ons best. We willen het beste voor hem. Onze bedoeling is dat Appie beter wordt."

Groot talent

Nouri, een groot talent, kreeg in juli 2017 bij een oefenwedstrijd in Oostenrijk te maken met hartfalen. Daarbij liep hij ernstige en blijvende hersenschade op.

Tussen Ajax en de familie is bijna drie jaar na dato nog altijd geen overeenstemming bereikt over de financiële afwikkeling. Dat het zo lang duurt, vinden zij erg teleurstellend. Morgen verschijnt een boek over de 'onvervulde droom' van Nouri.

Ontroerend
Lees ook:
Ontroerend boek over Nouri komt deze maand uit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore