Voetbal

Van Bronckhorst hervat volgende week training in China

26 maart 2020 09:29 Aangepast: 26 maart 2020 10:38

Trainer Giovanni van Bronckhorst gaat eind volgende week de training met Guangzhou R&F in China hervatten. "Hij is met zijn hele selectie zo'n anderhalve week geleden teruggekomen van een trainingskamp in Dubai. Dan moet je in China twee weken in quarantaine. Dat is nu bijna afgelopen", vertelt Guido Albers, de zaakwaarnemer van Van Bronckhorst.

"Daarna is zijn selectie nog een paar dagen vrij voordat ze weer het trainingsveld opgaan. Tijdens de quarantaine heeft hij met zijn staf gewoon online doorgewerkt aan de 'nieuwe’ voorbereiding, zodat ze straks meteen goed kunnen beginnen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Joop Gall vanuit China: 'Een paar maanden opofferen, wat maakt het uit?'

Guangzhou

Van Bronckhorst werd begin dit jaar gepresenteerd als nieuwe trainer van Guangzhou R&F, samen met zijn assistent Jean-Paul van Gastel en fysieke trainer Arno Philips. De oud-trainer van Feyenoord keerde even terug naar Nederland na de uitbraak van het coronavirus.

'Eind mei start'

De start van de Chinese voetbalcompetitie werd uitgesteld wegens de pandemie. Het is nog onduidelijk wanneer het seizoen gaat beginnen. De meeste Chinese topclubs beginnen volgende week weer met trainen in eigen land. "Ik denk dat de competitie eind mei wel van start kan gaan", voorspelt Albers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Bronckhorst in China aangesteld als trainer Guangzhou R&F

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore