Nieuws

'Duitse topclubs schenken twintig miljoen aan clubs in nood'

25 maart 2020 22:25 Aangepast: 26 maart 2020 10:40
Beeld © Pro Shots / Action Images

Een viertal clubs uit de Bundesliga is bezig met een plan om noodlijdende clubs uit de Bundesliga en 2. Bundesliga financieel te helpen. Hiermee willen de teams hun competitiegenoten helpen om de coronacrisis te overleven.

BILD meldt dat Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkusen achter de schermen bezig zijn om andere clubs te helpen. In totaal zouden de teams twintig miljoen euro ter beschikking willen stellen.

Mogelijkheden

Volgens de Duitse krant is er een aantal manieren waarmee het viertal clubs de teams in geldnood kan helpen. De Duitse voetbalbond zou een aparte pot hebben van 45 miljoen voor een project. Het opzetten van een eigen tv-kanaal zou een van de projecten zijn. Mocht dit geld niet nodig zijn, wordt het bedrag onder de clubs verdeeld.

Een andere optie is om het geld wat de clubs ontvangen vanuit hun deelname aan de Champions League te doneren. De derde optie is dat het kwartet 7,5 miljoen euro uit de eigen begroting verdeelt over de teams met financiële proberen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dortmund haalt tienduizenden euro's op met digitale speeldag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore