'Spannende wedstrijd'

Voetbalcommentator werkt thuis: 'Spannend of hij steen losrukt'

25 maart 2020 22:30
Jeroen Elshoff en de stratenmaker die hij becommentarieerde Beeld © ANP/twitter

Voetbalcommentator Jeroen Elshoff van de NOS zit thuis. Omdat hij het verslag doen maar moeilijk kan laten, doet hij verslag van een tafereel dat hij ziet vanuit zijn woonkamer.

Kennelijk zijn ze voor huize Elshoff met de weg bezig, want stratenmakers zijn druk in de weer. Elshoff besluit er een heuse wedstrijd van te maken, het verslag is met beeld en al te zien op Twitter.

'Spreekt tot verbeelding'

Het is een meeslepend verslag. "Het is spannend wat de volgende zet zal zijn en kiest er voor om verrassend genoeg de steen boven los te rukken, oh nee. Toch niet." Vervolgens gaat Elshoff in op de tegenstander: "Hij is zelf bezig met het besluit: wat straks te doen met deze zet. Deze wedstrijd spreekt tot de verbeelding. Het is niet te zeggen waar dit naartoe gaat!" Of er een return komt is nog niet duidelijk. 

Elshoff roept uiteindelijk ook een winnaar uit en legt de man zelfs vast op de foto. Nu veel landen in lockdown zitten vanwege het coronavirus duiken er meer filmpjes op van commentatoren die bijvoorbeeld het werk van hun kinderen in de keuken becommentariëren. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore