lijstje

Dit zijn de beste vrijetrappennemers aller tijden

25 maart 2020 13:14 Aangepast: 25 maart 2020 15:48
Beeld © Pro Shots

Cristiano Ronaldo (54) en Lionel Messi (52) worden veelal gevreesd om hun vrije trappen, maar als het om de echte specialisten gaat, staan ze niet in de top tien. Hieronder een lijstje met de meest trefzekere nemers aller tijden, inclusief Nederlandse inbreng door Ronald Koeman.

9. Marcelinho Carioca (59)

Marcelinho is een voormalig Braziliaans topvoetballer. Geen enkele speler won meer trofeeën met Corinthians , namelijk acht. Hij stond bekend om zijn nauwkeurige vrije trappen. Het leverde hem zelfs de bijnaam Pé-de-Anjo op, oftewel Engelenvoet.

9. Rogério Ceni (59)

Ceni is zonder twijfel de meest bijzondere naam in dit lijstje. Waarom? Ceni was een keeper! De doelman stopte in 2015 met voetballen en stond niet alleen bekend als penaltykiller. Hij is namelijk de keeper met de meeste doelpunten op zijn naam. Hij scoorde er in totaal 132, waarvan 59 uit een directe vrije trap.

8. Ronald Koeman (60)

Koeman is de enige Nederlander in dit rijtje. Onze bondscoach stond bekend om zijn kneiterharde pegels. Koeman scoorde 60 keer uit een vrije trap, maar die tegen Sampdoria in de Europacup I-finale van 1992 is verreweg de bekendste.

6. Zico (62)

Nog een Braziliaan. Zico werd ook wel De Koning van de vrije trappen genoemd door zijn fans. In zijn carrière schoot hij 62 keer een vrije trap tegen het net.

6. Diego Maradona (62)

Ook pluisje kon een aardig balletje trappen. De Argentijn scoorde maar liefst 62 keer uit een directe vrije trap.

5. David Beckham (65)

De meeste vrije trappen waren een prooi voor legende Beckham. De Engelsman was met zijn iconische aanloop een ware specialist. In 2001 scoorde hij misschien wel een van de meest legendarische vrije trappen ooit. In de wedstrijd tegen Griekenland schiet Beckham in de 93e minuut een vrije trap stijf in de kruising waardoor Engeland zich kwalificeerde voor het WK.

3. Ronaldinho (66)

Ronaldinho, die op dit moment vast zit in de gevangenis, kon een aardige vrije trap nemen. In totaal scoorde de Braziliaan er 66.

3. Victor Legrottaglie (66)

Hij stopte al in 1974 met voetballen, maar de Argentijnse middenvelder kon er wel wat van. In zijn thuisland, waar hij zijn hele leven speelde, scoorde hij 66 keer uit een vrije trap.

2. Pele (70)

Pele was niet alleen dynamisch en snel, hij kon ook goed vrije trappen nemen. In zijn rijke carrière scoorde hij er maar liefst 70.

1. Juninho Pernambucano (77)

77 keer scoorde Juninho uit een vrije trap. De beste man was gewoon niet te stoppen. Wat een held!

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore