Ga naar de inhoud
Coronacrisis

Gezond de crisis door met de bijzondere leefstijl van Ronaldo en Haaland

Beeld © Getty Images

Tijdens de coronacrisis is het van belang dat we fit en vitaal blijven. Dus probeer gezond te eten en voldoende te bewegen, hoe moeilijk dat in deze situatie ook is. Cristiano Ronaldo en Erling Haaland weten hoe dat moet, al is hun lifestyle niet voor iedereen weggelegd.

Ronaldo komt zijn dagen door met veel trainen, zes keer per dag eten en ook nog eens vijf schoonheidsslaapjes. Dat weet het Spaanse AS. De leefstijl van de Portugees is enorm belangrijk en zou zelfs één van de redenen zijn waarom hij al jaren aan de top staat.

Dieet Ronaldo

De aanvaller van Juventus eet maar liefst zes keer per dag, waarbij vis - voornamelijk zwaardvis, tonijn en kabeljauw – het hoofdingrediënt is van zijn maaltijd. Ronaldo eet ook veel kip wegens het relatief lage vetgehalte en de hoge eiwitniveaus.

Als ontbijt eet Ronaldo ham en kaas en een bak met magere yoghurt. Als snack tussendoor eet de wereldster vaak een geroosterde boterham met avocado. Lunch nummer één is een kipsalade. Een andere optie is een salade van tonijn met eieren en olijven. Als avondeten geniet de Portugees van een goed stuk vlees.

Slaap

De 34-jarige Ronaldo slaapt gemiddeld acht uur per nacht. Voor de Portugees is dat nog niet genoeg, hij slaapt overdag soms wel vijf keer. Het gaat daar om korte middagdutjes. De superster probeert zo uit te rusten van zijn harde werk in de sportschool.

Prachtige
Lees ook:
Prachtige actie: Ronaldo laat intensive care-afdelingen bouwen

Erling Haaland

Naast Ronaldo hebben we het fenomeen Erling Haaland. De 19-jarige Noor doet er eveneens alles aan om de beste te zijn. Zijn geheim is zijn bijzondere leefstijl. Vroeg naar bed, geen apparaten, suikervrij voedsel en geen alcohol.

Haaland leeft volgens de filosofie van Dave Asprey (Bio Hacking), dat schrijft La Gazetta dello Sport. De aanvaller staat elke morgen vroeg op voor een ochtendwandeling. Verder eet hij alleen voeding zonder koolhydraten en met de juiste eiwitten en alleen op voorgeschreven tijden.

Dit
Lees ook:
Dit is waarom de PSG-spelers juichten als Haaland

De principes van Bio Hacking moeten ervoor zorgen dat je het maximale uit je lichaam haalt. Je zou er meer energie van krijgen en je cognitieve functies zouden verbeteren. Wat mag Haaland allemaal niet? Onder meer suiker, alcohol, gefrituurd eten, verzadigde vetten. 

Rust

Ook rust is heel belangrijk. Zo slaapt Haaland absoluut niet minder dan zeven uur per dag en gaat hij altijd op exact hetzelfde tijdstip naar bed. Voor het slapen doet hij veertig minuten oefeningen, zoals yoga om de geest te bevrijden.