Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Football Manager

FM-manager stuurt dramatische spits berichtje, zijn reactie is goud

25 maart 2020 08:37 Aangepast: 25 maart 2020 09:17
Beeld © Pro Shots

Wie het spel Football Manager speelt kent de frustratie op de momenten dat het niet lukt. Je wil met een mindere club de top bereiken, maar je zakt steeds dieper en dieper. FM-manager Fitzy zat in die situatie en besloot zijn spits een berichtje te sturen.

Fitzy begon zijn loopbaan bij RC Lens op het tweede niveau in Frankrijk en kreeg daar Cristian López onder zijn hoede. De toen 29-jarige aanvaller wilde maar niet scoren en Fitzy was daar al snel klaar mee. Radeloos besloot hij de spits op te zoeken op Twitter en hem te confronteren met zijn cijfers. 

"Ik had zin om mijn spelers en de club op Twitter op te zoeken om meer over hen te weten te komen. Ik zag toen dat Lopez openstaande DM's had. Ik dacht dat het grappig zou zijn om hem hierover te berichten, maar ik had niet verwacht dat hij zou antwoorden", zegt Fitzy in gesprek met SPORTbible

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Football Manager gratis verkrijgbaar om coronacrisis te overleven

Reactie

Maar die reactie kwam er wel degelijk. López had zelfs wat goede tips voor de manager. "Geef me een extra bonus voor doelpunten of maak me boos door me twee wedstrijden op de bank te zetten, daarna scoor ik wel."

In het spel hielp het de aanvaller niet, want hij bakte er na zijn eigen advies nog altijd weinig van. Fitzy gaf hem geen contractverlenging en nam afscheid van de Spanjaard. Maar zijn ene tip is wel blijven hangen. "Grappig genoeg heb ik nooit aan het bonus bij doelpunten gedacht, ik heb het sindsdien in al mijn contracten gebruikt. Het was een geweldige tip!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore