Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Premier League

Titel moet niet naar Liverpool: 'Bescherm de fans tegen zichzelf'

25 maart 2020 07:33 Aangepast: 25 maart 2020 07:42
Beeld © Getty Images

Voor Liverpool zou 2020 één van de mooiste jaren uit de historie moeten worden. De titel lag voor het grijpen in de Premier League totdat het coronavirus roet in het eten kwam gooien. In Engeland is nu de discussie of het seizoen afgemaakt kan worden en zo niet, wat dan?

Mocht de Premier League definitief stil worden gelegd, hoort Liverpool dan de titel te krijgen? Rio Ferdinand vindt van niet. "Ik weet dat Liverpool-supporters gaan zeggen: ’Oh Rio, je zegt dat omdat je voor Manchester United bent en het Liverpool is’. Maar dat is niet het geval. Ik zie gewoon geen enkele manier hoe er verder gespeeld kan worden zonder dat de gezondheid in het gedrang komt. Zo simpel is het", zegt hij in gesprek met The Daily Mirror.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Coronavirus weerhoudt Liverpool niet van eerste titel in 30 jaar'

Ferdinand hoopt dat de FA beslist het seizoen nietig te verklaren in belang van de volksgezondheid. Volgens de oud-voetballer is spelen zonder publiek geen optie, ook omdat veel spelers niet zouden willen voetballen nu. "Dit gaat over een zaak van leven of dood voor onze samenleving. Voor voetbal is het dat niet. Zo serieus is het nu ook weer niet. De gezondheid van mensen gaat boven alles."

Maar waarom zou Liverpool de titel dan niet moeten krijgen. Dat legt Ferdinand graag uit. "Heb je PSG-Dortmund gezien? Die wedstrijd werd gespeeld zonder fans, maar die stonden wel buiten het stadion. Stel je voor als Liverpool de titel wint. Voor de eerste keer in 30 jaar. Denk je dat die supporters thuis gaan blijven, een theetje drinken en gaan zeggen: op naar het volgende seizoen?"

Volgens de oud-speler van Manchester United is het van belang om supporters zelf in bescherming te nemen. "Het zou dom zijn om supporters in een situatie te brengen waarbij ze dingen gaan doen die slecht zijn voor de samenleving. Annuleer dus gewoon het seizoen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Premier League begint pas begin juni weer'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore