Voetbal

'Als ik dat bij Vitesse zou flikken moest ik ook pizza voor Theo bestellen'

24 maart 2020 18:31 Aangepast: 30 april 2020 14:00
Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Nuri Emre Aksit is een voormalig toptalent van Ajax. De inmiddels 17-jarige verdediger doorliep acht jaar lang de jeugdopleiding van de Amsterdammers en is van dezelfde generatie als toptalenten Naci Ünüvar, Brian Brobbey en Ryan Gravenberch. Tijdens zijn periode bij Ajax heeft hij een hoop meegemaakt en vooral veel geleerd. VTBL sprak met Aksit, die op dit moment door Istanbul Başakşehir wordt uitgeleend aan Fortuna Sittard.

Aksit maakte op jonge leeftijd de overstap van amateurclub SO Soest naar Ajax. Hij groeide uit tot een ijzersterke centrale verdediger en speelde wedstrijden met de Amsterdammers in het buitenland. "Mijn pass en traptechniek heb ik echt te danken aan Ajax. Vooral de basis van het voetbal", zegt hij in gesprek met VTBL

Tijdens zijn periode bij Ajax werd Aksit in de gaten gehouden door meerdere topclubs. "Ik kon twee jaar geleden naar Bayern München en Juventus wilde mij ook graag hebben. Maar Ajax vroeg te veel opleidingsvergoeding en dat betalen clubs niet zo snel voor een jonge speler."

 

Beste speler

Aksit heeft bij Ajax met meerdere talenten gevoetbald. Ook in Istanbul trainde hij met spelers als Robinho, Gökhan Inler en meer. Toch is er één speler waar hij het meest van onder de indruk was. "De beste speler waar ik tot nu toe mee heb gespeeld is Ian Beelen. Hij is echt niet normaal, een van de meest technische spelers waar ik ooit mee heb samen gespeeld." Ian Beelen vertrok in 2019 van Ajax naar de onder 19 van Vitesse.

 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Van trainen met Robinho naar Fortuna Sittard: 17-jarig talent kreeg transferverbod

Pizza

Ajax en Aksit besloten na een goed gesprek om uit elkaar te gaan. De verdediger had het niet meer naar zijn zin in Amsterdam, maar kijkt toch terug op een mooie tijd. Zo vergeet hij nooit meer dat hij samen met een teamgenoot een pizza liet komen tijdens de Future Cup. "Ian Beelen en ik hadden honger en bestelden een pizza. De trainer kwam die vervolgens bezorgen, dat werd uiteindelijk niet gewaardeerd bij Ajax."

Aksit vertrok uiteindelijk naar Istanbul Başakşehir, maar had ook in Nederland kunnen blijven. Hij was zelfs al akkoord met Vitesse. Hij voerde gesprekken met Theo Janssen, die jeugdtrainer is bij Vitesse. "Ik vertelde tijdens die gesprekken met Theo over die pizza bij Ajax. Zijn reactie was dat wanneer ik zoiets bij Vitesse zou flikken ik dan minstens twee pizza's moest bellen. Ook eentje voor hem namelijk, haha!" 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore