Voetbal

KNVB houdt drie opties open voor competities betaald voetbal

24 maart 2020 15:23 Aangepast: 24 maart 2020 16:20
De KNVB Campus in Zeist Beeld © ANP

De KNVB heeft na het overleg met de betaald voetbalclubs van vandaag nog drie opties over. Het uitspelen van de competitie zonder publiek, de competitie gaat tot na 30 juni door of de competitie wordt niet uitgespeeld.

Het is voor de bond na overleg met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in ieder geval duidelijk dat het advies voor sportverenigingen om gesloten te blijven tot 6 april van kracht blijft.

Uitzondering

De maatregelen die tot 1 juni gelden, betreft de samenkomst van personen en een verbod op evenementen. Dus het is een mogelijkheid dat er vanaf 6 april een uitzondering wordt gemaakt voor (betaald) voetbalclubs. Er mag dan sowieso niet met publiek gespeeld worden, want evenementen blijven verboden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KNVB praat met vele partijen, komt er uitzondering of niet?

Drie opties

Dat betekent dat de KNVB nog hoop houdt dat er na 6 april weer gevoetbald kan worden. Dan moet er dus wel een uitzondering gemaakt worden. De KNVB komt alles bij elkaar tot drie scenario's: de competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot 1 juni zonder publiek), de competities worden uitgespeeld na 30 juni of de competities worden niet uitgespeeld.

Als er na 30 juni nog gevoetbald moet worden door de profs, moet de KNVB in overleg met de UEFA. Op dit moment is het standpunt dat competities voor 30 juni klaar moeten zijn. Om al voor 1 juni te beginnen met voetballen zal dus overlegd moeten worden met de overheid. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Meest eerlijke dat de huidige stand de eindstand is: dus Ajax kampioen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore