Coronacrisis

Dortmund haalt tienduizenden euro's op met digitale speeldag

23 maart 2020 13:56 Aangepast: 23 maart 2020 14:04
Beeld © Getty Images

De coronacrisis raakt veel voetbalclubs, maar het raakt de lokale ondernemer nog veel harder. Zij lopen zelfs het risico om definitief om te vallen. Borussia Dortmund heeft iets bedacht om die ondernemers te steunen.

Vanaf gister is het mogelijk om mee te doen aan de digitale speeldag van Borussia Dortmund. Als supporter krijg je dan online een kaart te zien van de stad. Daarop staan allerlei restaurants en bars. Dortmund roept op om de horecagelegenheden die je op een wedstrijddag normaal bezoekt te steunen. Dat kan door ze via het platform van Dortmund een paar euro te doneren, waar je normaal een biertje of een bratwurst van koopt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook Borussia Dortmund zorgt voor kippenvel met YNWA 🙏❤

Succes

De start was een succes. Dortmund laat vandaag weten al bijna 75.000 euro te hebben opgehaald voor de lokale horeca. "Dortmund zonder BVB is net zo ondenkbaar als BVB zonder Dortmund en dat kunnen we allemaal voelen: als BVB in Dortmund speelt, is de stad zwart en geel. Of het nu bij de bakker is, bij de kapper, in het restaurant, in de kroeg of bij de kraam", schrijft Borussia. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore